Vi har gjort en del typiskt turistiga saker. Det mesta gjorde vi när mamma och svärfar var här. På barnens lista över saker de ville hunnit ha gjort innan vi lämnar Pisac stod chokladtillverkning högst upp. Det finns ett litet mysigt choklamuseum efter en av Pisacs gränder. Förutom att inrymma ett museum fungerar också stället som butik och café.
Sessionen inleddes med en redovisning om hur choklad framställs från kakobönan, där barnen fick se smaka och känna på de olika ingående delarna från kakaobönan till den färdiga chokladen.
 |
De lyssnar koncentrerat. |
 |
Leonel var överlycklig under hela tiden vi var där! |
Så var det dags att göra sina egna chokladklubbor. Efter att barnen hade valt en varsin form började de välja av de många olika smaksättningarna. Det fanns olika former av godis, oreos, kryddor, nötter, torkad frukt och strössel att välja på.
 |
Adelina krossar godis till sina chokladklubbor. |
Leonel valde godis, oreos och nötter som smaksättning.
 |
Leonel är nöjd med sin fyllning. |
 |
Chokladen ringlas på. |
 |
Esmeralda arbetar nogrannt med sina dekorationer. |
 |
Dekoration med mörk choklad. |
 |
Esmeralda är klar, det saknas bara klubbpinnar,innan chokladen ska få stelna. |
 |
Tillsammans med kursledaren. |
 |
Det färdiga resultatet! Chokladhjärtklubbor. |
 |
Esmeraldas klubbor hade formen av glada gubbar. |
Det var tre mycket nöjda barn som lämnade museumet med varsin påse chokladklubbor. Vi gjorde detta för mer än en vecka sedan men ännu så har inte något av barnen ätit upp vad de gjort. Tror att de är mer måna om att spara dem då själva har lagt ned tid och engagemang på att göra dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar